framsteg

Jag måste bara skriva. Igår tog vi "pipen" som Ally säger, lavemang. Jag har vart mkt glad och nöjd det sista sen vi fick lite hjälp av en "barn och bajs"- tant. Det vi har gjort är att vi tar lavemang och sätter Ally på toaletten utan blöja, vi skickar med henne kiwi och päron til dagis varje dag - ingen annan frukt.  Hon äter mkt knäckebröd och dricker bara laktosfri mjölk. Vi har också börjat ge henne laktulos i vällingen på kvällen igen, hon får ca 25 ml/dag.

Detta resulterar nu i att hon slutat småkladda, hon har ingen blöja längre på dagarna men hon småkladar inte i trosorna. Hon har mellan lavemangsgångerna inte bajjat något alls. Så vi har kört var 3e dag och de två senaste gångerna har hon själv velat ha pipen- hon sätter sig på tolatten och tycker det är skönt och bra när det kommer. Framsteg! Men vile fortfarande inte bajja utan pipen.

Tills idag! härliga tider. Hon ville bajja själv imorse och gjorde det med råge och utan någon som helst nedstämdhet. Sedan efter dagis åkte hon och Gary till ica och hon blev toanödig där men ville vänta tills hon kom hem ( = hon är inte typ inkontinent utan hon kan hålla sig, bra!) Väl hemma sätter hon sig på toa och pratar med sig själv, säger till sig själv att slappna av och sen börjar hon trycka precis som vi visat ( enligt råd ) och bajjat igen själv! Och en gång till nu ikväll efter det!

Hon är inte ledsen, inte rädd, tycker inte det gör ont, hon är inte hård i magen. Hon tycker det är spännande och roligt och vill bajja hela tiden nu! Tänk om det håller på att vända. Så skönt det vore. Sååååå skönt.

pw i slottis

Verkligen någor jag kan rekomendera mammor i min närhet! Finns så det passar för alla typer av mammor- jag gick på medel idag, det finns en lätt variant för just nyblivna mammor och gravida. Johanna gick i torsdags men då bangade jag och idag gick jag! Å tänker gå de gånger som är kvar. 1 timmas gång med vagnen, stannade en gång för utfall längs med en fotbollsplan och en gång för amrhävningar, plankan och armdips. Sen är ju hela slottis härligt jobbigt backig :)

Johannas lille V sov hela vägen- nu har jag träffat honom 2 gånger och han bara sover och sover ;) Fina byxor hade han måste jag säga! Min lilla Lisaskrutt  var supernöjd! Hon somnade efter ett litet tag och var nöjd när hon vaknade och jag matade henne när allt var klart och åkte hem.

Dock stannade jag till på storken för att köpa solskydd till vagnen eftersom parasollet är värdelöst. Det va ju inte bara jag som tänkte den tanken kan jag säga. Kö.. till slut var det bara en mamma före mig och ett solskydd kvar- ett rött. Men det ville hon inte ha eftersom hade en pojk så jag tog det. Precis ett sånt jag letat efter! Jag gick en liten sväng på eftermiddagen här hemma och provade det och det är kanon! Glad jag blev.

Man knyter på det så blir det en förlängning av sufletten som jag regelera bra själv.
megaloppis

Godmorgon. Jag gick idag upp vid 07 amningen och packade bilen fullt av mina loppisgrejer. Tur vi har två bilar nu för Gary och ally får ta den andra :) Med mer saker i bagaget. Men vi behöver bara åka en gång iallafall. Bordet och vagnen står redan på redlion som tur är.

Jag hoppas vi får sålt litegrann! De andra övriga sover fortfarande, Gary kom hem halv 3 inatt efter att "bara ta en öl" med Viktor. Så är det.

Sofia fixar frulle och jag fixar kaffe och vi ska stå ute hela dagen hon, jag och Lisa. Ally blir hämtad av Grammi och ska vara i Alingsås över natt på Grammis önskan :) Får hon ju sågärna vara! Jag hoppas det går vägen med Lisa alltså- men vi har ju inget val. Bärsele, barnvagn och kanske bumbo eller bilstol på marken?

Well. Det går som det går. Iallafall har vi ett bord just nära Redlion om ni vill komma förbi :)

RSS 2.0