tjorvig dag

Jag är gräsänka. Gary är i stockholm på Ölmässan. Imorse skjutsade vi honom till centralen, bilen gick medan han klev ur och vi åkte sen vidare till dagis. Väl framme där slår det mig. Var är bilnyckeln? Utan den kan jag inte starta bilen och inte låsa den..

Gary har den! Ringer till honom, han lägger den på centralen så att jag ska hämta den. Men det hinner jag inte eftersom jag ska gå PW med barnvagn i sottskogen. Tur iallafall att jag slapp ta buss från dagis till utby för att hämta nyckeln, tillbaka till dagis, hämta bilen, hem igen och till dagis igen. SKÖNT att jag slapp det.

Nu åkte jag ner på stan efter PW´n och hämtade nyckeln på centralen och åkte tillbaka till dagis igen. Stannade och fick lunch hos Johanna som har såååå fint hemma hos sig! Fick också RICE muggar av henne i fina pasteller! Hon i sin tur fick en bok av mig. Hennes födelsedag idag!

Väl hemma igen kom det en spekulant till vår dubbelvagn. En muslim. Han vägrade ta mig i hand och hälsa för att jag var kvinna. Han undrade om jag "bara" hade två barn? Hans tredje var på väg och han önskade sig minst tio barn. Men så tillade han att det går ju inte med bara en fru. Han hade rätt till fyra fruar berättade han... okeeej. Sen ville han att jag skulle sänka priset eftersom det var svårt att hitta til Utby. Ehmm. Till slut kom vi överens och jag blev bara glad att bli av med vagen. Trogen tjänst och jag är tacksam att jag haft den Lisas första tid. Men nu behöver jag den inte längre.

Så. Ska också testa ett nytt hudvårdserie från apoteket. Har hittills bara prövat dyra serier och tänker att det måste finna en bra PRISVÄRD produkt också! Så vi testar. Ja har mkt känslig hy och det går bara inte med vatten- jag måste ha produkter!

Nu så. Åter till mitt bugaboo letande på blocket. Mailade just en i mjölby. Eh.. ja ni läste rätt. Men det va för bra för att vara sant. Men jag vet inte hur jag ska få hit den om det skulle bli så.
Njae...

... jag vill nog inte titta på film ändå.. kanske läsa en bok istället?


Fun vs. Bugga

Ack ja detta barnvagnsbekymmer. Men nu ska jag göra en liten lista, för och nackdelar med båda vagnarna. Det är ENDAST Bugaboo som intresserar mig överhuvudtaget om jag ska byta vagn. Inga andra vagnar slår min Fun. Enligt mig själv då.

Bugaboo Cameleon:
+ Otroligt lätt
+ Lättnavigerad pga svängbara hjul. Dock mycket små hjul fram och man "måste" köpa snöhjul om man tycker det är ett problem med små framhjul i snön.
+ Bra varukorg
+ Mycket smidig att ändra ligg/sitt läge på sittdelen och att vända sittdelen framåt eller mot mig.
+ KÄnns som en bra  mellanlägesvagn. inte en sulky men inte inte en ordentlig vagn. Passar bra för Lisa!
- Måste dela den i två delar när den ska in i bilen, (Vanesak?)
- Något krånglig att vika upp när man ska använda den igen. (Vanesak?)
- Barnet ligger aldrig helt plant utan vid fullt liggläge ligger barnet som ett V. (Vanesak?)
- Bredare än Fun
- Känns väldigt "out there"- liksom ingen gosig vagn... inga väggar som skyddar. Barnet känns lite exponerat för kyla tex. Kan en åkpåse skydda tillräckligt?Teutonia Fun
+ Lättnavigerad pga svängbara hjul. Aningen större än Bugga´s och behöver inte bytas vid snö.
+ Stoppas in i bilen i en helhet och vecklas upp igen i en helhet.
+ Stor mjuklift/liggdel där det går bra att sitta på ett fårskinn och ha en filt och inte frysa under vintern
+ Smal!
+ Plant liggläge
- TUNG! När jag nu använda Bugga´n lite känns denna som en koloss när jag ska lyfta in den i bilen. Lite som att Lyfta Ally efter att Lisa kom :)
- Kanske lite mer vagn än vad jag egentligen behöver nu när Lisa är lite större. Använde sulkyn mycket när Ally blev äldre minns jag.

What to do what to do. Jag är nostalgisk också till råga på allt. Allys vagn känns det som. Vagnen till vårt första barn. Skulle inte vi rosta ihop på äldre dar? Kanske inte. Jag väntar på ngt typ av tecken nu. Typ en superbillig vagn på blocket so jag absolut inte kan låta bli!


RSS 2.0