Liten mus i mitt hus

Idag klockan 18.30 bestämde jag mig. Jag bar upp en madrass från källaren till ally's rum. Skruvade ner Lisas spjälis och ska ta upp sen till vinden imorgon. Bäddade istället madrassen till Lisa med gosedjur och filtar så att kanterna runtom blir mjuka.

Hon somnade på 3 röda, men nu när jag suttit nere hör jag först att ngn tassar på golvet i hallen uppe .. lampan speglar henne mot väggen i trappan så jag ser henne .. trollhår .. jag går upp och hon står precis still vid grinden- vänder när hon ser mig och knatar in igen och lägger sig på sängen. Somnar - och jag går ner igen. Å jag lovar att hon är det sötaste som finns .. små knatande lite trötta barn. Ljuvligt. Hursom- 5 minuter går och jag hör tassande igen .. går upp och hon står vid grinden , ler och går in igen. Så nu sitter jag här på golvet och hon tittar upp med jämna mellanrum. En vanesak dethär.. jag hoppas det går vägen.

Hon får gärna komma in till oss inatt - hellre att hon kommer själv och jag halvt vaken kan lyfta upp henne, än att jag måste gå in och hämta henne och väcka Ally på köpet.


Sjukstuga

Egentligen inte, Ally har varit hemma med mig, men hon har inte varit sjuk. Vi har vart på vinden och grejat, vart på Allum och lämnat in mina vinterskor för lagning, Ally har fått välja sin jul/nyår/ övriga kalas- klänning. Det blev en EXAKT likadan som hon valde förra året- men en rosa denna gången! Varför ändra ett vinnande koncept- hon har haft den andra på varenda tillställning du kan tänka dig detta året, hon har älskar den- otroligt välanvänd! Till denna nya klänning valdes det också ett par rosa/glittriga slippers :) såatt.. hon vart nöjd!

På Ica maxi köpte jag sen playdoh som vi behövde fylla på här hemma. Mkt uppskattat och det har gjorts det ena och det andra här hemma ikväll ! Lisa har slutat med att äta leran och leker nu ned den istället . Skönt tycker mamman . Ally gjorde potatismos och fisk till mig i playdoh :) så mysigt så mysigt. En lugn stund också . Inte att förakta. Man har kommit att uppskatta dessa lugna lekstunder och givetvis har jag fixat att de båda har lika mycket lera var och att tillbehören delas upp lika rättvist. Blir en över åker den i lådan. Lika = inget kiv. På riktigt- inget kiv! Ljuvligt!


Söndagsfika

Idag vaknade vi alla i hyfsad tid och Lisa sov mellan 00-05 utan att vakna till en enda gång! Kors i taket.. skönt! Men tyvärr vaknade jag med huvudvärk idag och den försvinner inte.

Jag har vart med barnen hela morgonen , bakat kladdkakemuffins, lekt länge med lego och myst framför film. Nu är det dags för Lisa att sova och för mamma att hoppa ur pyjjen och piffa lite innan jobbet!

Ally har feber men är piggare, Lisa har ingen feber och får gå till förskola imorgon. Ally kommer va hemma med mig! Så mysigt !!

Ska till Gekås om 1,5 vecka och skriver på en liten lista. Julklappar , 5års present till Ally och ev 2 årspresent till Lisa . Å kanske ngt till mamma? Hittade en fin större handväska på Gekås-bloggen som jag verkligen fastnade för! Kanske min julklapp till mig själv :) hursomhelst ska jag dit med min mamma och det ska bli roligt!!

Nu sover strax lilla loppan och jag ska smyga ut- jises vad jag älskar mina barn alltså. Helt sjuka känslor :) ljuvligt!
RSS 2.0