Godmorgon

Lördag morgon och jag ska göra mig en stor kopp kaffe- huvudvärk på G. Idag jobbar maken typ dygnets alla timmar på Red Lion eftersom det ät Gbg-varvet. Vi kommer inte åka in idag- för mycket bök! Vi får se hur dagen spenderas - ikväll kommer Hysens och hälsar på och tittar på melodifestival. Men för nu tar vi det lugnt framför Bolibompa- flickorna med varsitt äpple :)


Fredagskväll

Maken jobbar hela helgen . Mamman är trött likt en nygravid. Varför? Gravid är jag inte. Släpper allt och myser ned mina små och häller upp ett glas av en av mina favoriter .. Lambrusco! Ljuvligt. Dock var den här varianten mindre lyckad- för mkt saft och för lite kolsyrat. Kvällen erbjuder senare fredagsmys i form av popcorn - flickornas val men jag säger ju inte nej- till lets dance kanske och om inte det så Greys när de somnat.

Simskolan gick bra, Ally hämtade ringar på botten , flyter utan problem på rygg, dök, simmade/ flöt själv mellan kanterna i crawl på mage utan armtag.. de fokuserar på crawl och rygg och inte bröstsim. Så det går fint! Men eftersom hon är en tjej som inte gärna vill bli tillsagd vad hon ska göra och i vilken ordning -så gör hon övningen någon gång men sen övar vi annat. Det hon vill öva! Sålänge hon trivs i vattnet och tycker det är roligt!


Potträning

Lisa pottränar så smått som hon känner för det. Hon vill gärna ha trosor på sig hemma och gärna när hon ska sova och till förskolan med! Men då blir det - efter en lång maktkamp - trosor utanpå blöja! Hon kissar gärna i de första paret trosor men håller andra. Det trots att vi pratar om toaletten, visar toaletten, hon får vara med när jag är på toa (kiddin me? När är jag nånsin själv på toaletten! ;) hon säger efter ett tag att hon vill kissa och då ska det va toan uppe- väl på plats trycker hon så att hon blir blå och så kommer det en liiiten liiiten fis- knappt hörbar- men så lycklig hon blir! Skiner upp "Bja Bja mamma, hnyggt mamma! Lisa toj sej ( stor tjej :) sen är hon klar. Oftast är hon kissnödig iaf för 5 min senare händer olyckan i soffan, i köket, på golvet u name it! Så kan det va. Vi tränar på!

Idag fick hon trosor på när vi kom hem, hon satte sig att leka lego. Gary och jag pratar i köket. Plötsligt ropar hon till överlycklig- aldrig sett henne sån! " look mamma Lisa bajs mamma, Lisa toj sej!" Hon springer ut till oss" Lisa har du bajsat?" frågar jag och tittar ut- ser ingen potta? " jaaa " utbrister Lisa i leende .. vänder sig om och pekar på rumpan- misstänkt hängande trosa baktill. Hmmm... "Får jag titta?" frågar jag Lisa som fortfarande är på moln och klappar händer. " ja mamma, Lisa bajsa, Lisa toj sej mamma!" Ok. Bajs i trosan. Suck. Någonstans på vägen blev det fel i kommunikationen :) ha ha.. Lisa överlycklig - trodde att bajsa utan blöja var grejen - då gjorde hon ju rätt! Mamma inte lika överlycklig - byter innan Lisa hinner sätta sig ner igen och leka och tänker att övning ger färdighet :)


RSS 2.0