Häck och krukväxt

Det har varit en skitvecka på jobbet. Så det var skönt att vara ledig idag. Jag och Lisa gick på gympa på morgonen- det är så härligt att vara med ett barn ensam, ägna sig åt varandra bara. Hon älskar sin gympa! Kul!
 
När vi kom tillbaka så drog vi oss efter ett tag ut till Mölnlycke och garden center där. VI ska köpa häck, skulle gjort förra året.. men ni vet hur det är ;) det tar lång tid ibland...hrrmm..
Vi hittade olika alternativ. Vi är såklart oense- men kommer bli ense. Åt mitt håll. Gary "spenderarbyxan" Mclachlan vill ha en av de dyraste buskarna, buxbom, som växer låååångsamt och är från början knappt till knäna på oss. Jag då, jag vill ha liguster eller avenbok som är täta buskar, vinterlövade och beronde på vilken man väljer- avsevärt billigare än buxbom. Om jag ska upp i buxbompriser på avenbok tex så är avenboken redan så hög, och högre, än  mig. Liksom redan färdigvuxen. Finns inget som talar för att buxbom ska väljas. Så det blir jag som kommer gå vinnande ur det här :) Jag vill gärna att häcken ska insynskydda INNAN jag går i pension. Så då är buxbom inget alternativ.
Priser tex: buxbom 1 st 349kr, avenbok 10-pack 218 kr. Liiite billigare. Bara lite ;) Och minst lika fina! Ingen fick följa med hem idag, bara en köttätande växt. Javisst - en flugätare. Så mysigt så. Barnen och gurra insisterande- inte så charmigt tyckte jag men blev nedröstad. Skall minnas detta i nästa familjeröstning !

Buxbom, halva Allys stl:

Liguster;


Avenbok, mindre variant:

Lisa hittade tomatplanta- blev överlycklig;


Familjen väljer köttätande växt. Yak. Suddig bild, men enda jag fick.

Vi köpte en glass, åkte hem och har hängt hemma sen. Jag som frös ihjäl i butiken hoppade in i duschen hemma, Lisa hängde på som vanligt. Hon duschade sen 1,5 timma. Til slut fick jag ut henne efter att ha sagt att det blir pasta/köttfärssås till middag. Då kom hon fort som ett skott. 1. Hon älskar att duscha. som jag. 2. Hon älskar pasta/köttfärsås. Varje dag helst.
 
Vårt nya lördagsnöje är att titta på gladiatorerna- ally är faschinerad! En mysig dag idag... familjär. Jag gillart. Imorgon är det tippen som gäller, samt att Gurra ska hämta vårt nya utebord med stolar. PÅ eftermiddagen ska jag och flickorna på bäversafari i Utby. Jo ni läste rätt :) Mer om detta imorgon!

Slipade däck

Idag har vi varit lediga enl schema, Lisa och jag. Började surt hos loppan av ngn anlening jag ej vet. Men sedan fick hon bada bubbelbad i ca 1 timma och då blev hon glad. Hon är som sin mor. Hon vill bada varje dag och hela dagen om det vore möjligt ha ha! Ally däremot får man lirka in i duschen på söndagar för tvätt av hår.
 
Efteråt fick vi åka och lämna in bilen för däckbyte. Och nu är jag ärlig. Jag hatar, i vårt hem använder vi inte det ordet, vi "gillar inte", men nu säger jag det ändå. Jag hatar att fixa med bilen. Jag hatar att betalar försäkringar som kostar skjortan, jag hatar när jag måste byta torkarblad och annat jox. Och jag har inte bytt däck på bilen på ca 2,5 år. Jag har kört med allrounddäck. Inga dubbisar. Och nu idag blev jag över tusenlappen fattigare men nu har jag sommardäck, nya torkarblad bak och fram och en ny suuuuperviktig lampa över reg.skylten. Trasig enligt besiktningen. Blä. Och det visade sig att två av mina däck var typ blankslitna såg jag när jag kom hem och skulle rulla in dem i garaget. Och två i mkt bra skick fortfarande. Vilka två, bak eller fram vet jag inte. Har du inte liksom kollat tryck med jämna mellanrum ställs frågan till mig? Öh nä jag har inte "liksom" gjort det. Jag vet liksom inget om bilar och har hand om allt annat i vår vardag. Kan inte någon sköta min bil åt mig snälla.
 
I vilket fall. Allybus kom hem från skolan och vi åktesenare till rusta för att hämta vårt planerade bord och stolar men icke, det fick inte plats. Antingen får jag åka utan bilstolar eller så får Gurra hämta med deras leveransbil från bryggeriet. VI droh´g istället och tvättade min bil i partille, 50% rabatt via idottsguiden på värtsingtvätten. Så fin bilen blev, och oj så många smårepor den har! Ujuj...typiska dra med pinne mot lack-repor. Barn barn barn.
 
Jaja, imorgon är det jobb igen efter en veckas ledighet. Och jag har blivit uppdaterad under veckan och givetvis händer allt med alla mina patienter när jag inte är på plats, slår aldrig fel. Inte pga slarv från min sida eller planering eller så... bara att de blir dåliga just när jag inte är på plats. Så imorgon går jag in en timma tidigare och uppdaterar mig. Jag har student också... en T4. Och jag är ingen pedagogisk lärare och jag gillar inte att lära ut när jag knappt tycker att jag själv gör rätt. Men det blir vad det blir, jag har inga förväntningar på detta. Tydligen "min tur" att ha student då de andra haft de senaste gångerna. Vissa tycker verkligen det är superkul att ha student och vara handledare- de brinner för det! Inte jag. Jag vill va ensam, jobba ifred och köra mitt race. Kanske kan vara bra för mig att ha en student :)

Hon som älskar att bada: 


Loppan på mekonomen ;


 

Sol och bryggeri

När jag kom hem drog vi ut en sväng i trädgården. Jag rensade sista rabatterna vid häcken på uteplatsen och satte sen ut våra loungemöbler. Härligt! Och flickorna hoppade studsmatta tillsammans. Efter det var det dags för Lisa att leka med sin kompis Lisa. Smidigt. Ett namna att ropa och två som kommer :) Jag, Ally och Gurra drog iväg på ärenden under tiden. Vi åkte till rusta för att kika matgrupp till uteplatsen, den vi hade förra året var en gratisvariant som var tillfällig lösning. Besöket på rusta blev kort, vi var överens. VI hade ett paket med 4 stolar och ett runt bord vi riktat in oss på. Dock tyckte vi bordet var för litet. Intill stod ett annat paket med bord och fyra stolar. Vi gillade inte stolarna men vi gillade bordet då det hade två iläggskivor man lätt klickade på kanterna vid behov. Så- vi högg tag i en personal och frågade om vi inte kunde få ett paket med den ena bordet och de andra stolarna? Jovisst- service på rusta. Han ordnade ett nytt paket till oss med 4 stolar och det bordet vi ville ha. Hämtas i vecka. Blir fint!

Stolarna;

Bordet;

 
Sedan åkte vi en sväng till Garys bryggeri, Beerbliotek. Jag har aldrig vart där, ligger i sockerbruket, röda sten. Mysigt! VI åkte ockstå förbi nya lokalen de ska expandera till, ligger i Sandarna. Intressant och bra för mig att ha lite koll på detta.
 gary fastnade såklart, what else, så Ally och jag hängde lite runtom och kikade på konst, det var någon form av "konstutställningsdag", mycket folk vid röda sten.

Allybus vid bryggeriet - stenkast från fina bron!  
Väl tillbaka hämtade vi Lisa, var ute till sen kväll och lekte, myste och grillade. En underbar vårdag och jag hoppas på lika imorgon med!

RSS 2.0