Marsvinspremiär

Så var det då dags. Att uppliva löftet som farmor och Gurra ( obs jag var inte med då ) gav flickorna om att köpa marsvin efter thailand :) 
 
Och vem får upfylla löftet vad gäller att leta, surfa, köpa, skaffa, pruta? Yours truly. 
 
Så en bur köpte ju i vintras och nu har vi då kommit fram till " efter thailand". Vi kom fram till  "efter thailand" i lördags kväll tror jag... så nu gick det inte att vänta mer :) 
 
Jag brukar vara en sådan som surfar och letar och hittar nätsidor som säljer saker och ting betydligt billigare än i affär. Men så kan man hamna i ett stadie som heter " jag orkar inte bry mig- men jag vet att jag nu blir skinnad". Så idag köpte vi allt till marsvinen i djuraffären. Hus, flaskor, skålar, tunnel. Till flickornas glädje. Till och med nagelsax köpte vi. Och små porslinskålar för 79 kr styck!! Woj woj.  Och försäljaren som sa " att det är bäst att ha två av ALLT, vattenskålar, matskålar allt.  Och jag blir den lättlurade kunden som köper två av allt. Ha ha. 
 
Och hö och spån kostade 149kr påsen där och det ska nu bli intressant att se hur länge det räcker. DVS kommer jag behöva punga ut 600 kr varje månad på hö och spån? Omfördela månadsutgifterna isåfall- he he mindre barnkläder, mer hö. Kuuul......
 
Jag har också kontakt med flera uppfödare, verkar som att bäst för oss är att ta två lite äldre marsvin eller en ung och en äldre eftersom vi inte haft marsvin innan. Tar vi två bebisar kan det blir bråk och annat och jag vill ha enklast möjliga. 
 
Så- det kan bli snabb affär kanske! Marsvin nästa vecka? Marsvin till helgen? Spännande hursom. Sen får vi se om någon kan komma och hälsa på oss för det verkar som att alla. alla. är allergiska. 

 

 

Från semester till semester

Nu är vi hemma och har varit det i 5 dagar, jag har tvättat kläder nu i fem dagar. Vi har ingen torktumlare he he. Det tar lååång tid. 
 
Att packa till resa är ett fenomen. Upp på vinden och rensa sommarkläder som blivit för små och sommarskor som blivit för små ( ally hade sandaler där henne stårtå så snyggt stack över kanten, men som den totalt ointresserade fashionista hon är brydde hon sig inte ett jota om det :) Vi köpte sedan ett par i plast med platå. Skönt. 
 
I vilket fall- rensa på vinden, tvätta upp allt innan resa, packa och packa om och slänga det vi inte tog med i ett hörn och hoppas att det mystiskt hamnar på sina platser medan i är borta. Så är ju inte fallet utan det ligger sommarkläder i varje hörn i huset! Väl hemma, hälla ut alla kläder i tvättstigan ihop med 10 kg sand och tvätta om allt igen och igen upp på vinden och packa om. Svettigt. 
 
Men nu så är vi i fas igen. Och med tanke på att våren snart är här funderar jag på att strunta i att lägga upp kläderna på vinden utan låta de ligga kvar i källaren i de fina högar jag gjort. Det äri vilket fall så skönt att komma igång att rensa efetr resa och få bort allt " resigt" och börja vardagen igen. 
 
När jag kom till jobbet i måndags och öppnade mina jobbmail fick jag ett mail om sommarsemester som skall vara inne och klar innan denna veckan är slut. Igen ro och ingen vila :) Det lutar så sen semester för mig iår vilket är lite tråkigt med tanke på skolan för Ally, mina sista semesterveckor , eller iallafall min sista vecka då blir när hon börjat skolan. Vi förlorar liksom lite tid ihop när den sena semestern blir av. Men å andra sidan kan det vara skönt att bara gnola hemma en vecka, pyssla, städa och göra lite egna saker för mig själv innan hon ska hämtas. Planerna för sommaren är lite lösa  ännu- mer om det i ett annat inlägg. Cliffhanger. 
 
Jag är iallafall mycket glad för våra tre semesterveckor vi haft nu, sköna dagar, kärlek och glädje. Jag är tacksam över att vi kan åka iväg som vi kan. Ödmjuk. För det är inte en dans på rososr överhuvudtaget- vägen dit under året. Det är mycket jobb och slit. Värt det? Absolut! Att få ett avbrott i tråkiga månaden februari är så skönt!  
 
Nu är det dags att se ikapp lite serier med Gurra. TTYL.  
 

Marknad

Något som jag älskar med Thailand är shopping! Biiillliiigt! Ibland bra kvalle och ibland inte .. 

Idag var det marknad, vi åker före i vår moppe och familjen A\J åker efter. Men plötsligt märker vi att de inte är bakom oss och vi väntade länge. Tillslut åkte vi tillbaka och då står de där på vägen - har fått punka givetvis 😂 så gurra körde fram ochtillbaka i omfånger både till och från marknaden! 

Hursom. Fyndade på marknaden i vanlig ordning. Massa krimskrams som flickorna valde. Jag hittade lite kläder - men jag och Lina åker tillbaka ensamma på torsdag tror jag. Barnen är ok- det är gubbarna som gnäller haha!

I övrigt har vi sköna dagar, flickorna sover länge på morgonen , vi badar, åker runt lite med moppen, handlar mat mm.  God mat och go dryck, varmt är det, 32-34 grader på dagen och 25-27 på kvällen . Vi har ett stort hus med AC och fan och skön altan så möjlighet till vila finns i värmen!

Imorgon planerar vi lite inneaktivitet - flickorna är mkt röda under ögonen och på kinderna. Vi smörjer och smörjer med de dyker och plaskar och hoppar och simmar under vatten. Cyklop tas på och av hela tiden - omöjligt att skydda utsatta ställen som kinder tex. Huden måste få vila lite. I övrigt ingen bränd än sålänge 😊

Sandaler till mig, 25kr

Väskor till flickorna. 25kr styck

Klänningar till mig, 25kr styck

Topp och klänning till mig, 25kr styck

Skor till flickorna och tights, mobilskal till mig. 25-35kr styckRSS 2.0