Mustashwod

Vi har på Crossfit Partille kört Movember i November. Vi har fått skriva upp hur efter varje pass vi gjort i november, och sen skänka 10 kr /pass till förmån för prostatacancer. I övrigt har vi okcså fått skänka pengar och vi ligger just nu på plats nr 4 i hela Sverige! Stort!
 
I lördags hade vi en "mustachWOD" på eftermiddagen och sen en Mustachfest på kvällen.
I mustachwoden fick vi anmäla oss och blev indelade i två lag, grått och svart lag. Inom laget skulle vi sen jobba i par, en jobbar en vilar. 
 
 WOD:
AMRAP 40 MINUTER
60 Deadlift (marklyft)
30 Boxjump
40 Cleans
20 Burpees
20 Snatch
10 Burpee boxjump
 
Efter varje varv skulle vi cykla assult bike lika många sekunder som vi hade vikt på stången. Alltså om jag körde mitt varv med 30 kg på stången skulle vi cykla 30 sek. Det lag som cyklade ihop mest kalorier vann helt enkelt. 
 
Vi fick inte byta vikt mitt i amrapen men efter ett helt varv fick vi byta om vi ville. 
Allt hänger ju på snatchen tyvärr. Vi, jag och min kompis och granne, började på 25 kg första varvet. Jag körde mina första 15 marklyft innan hon tog över, men hon gjorde två och sen small det till i hennes rygg och hon kunde inte köra mer. Jag fick köra resten av de 40 minutrarna själv och det va jobbigt!!
Jag sänkte även vikten efter första varvet till 20 kg för jag hade svårt med snatchen på 25 kg. 
 
Det va ett jobbigt och tungt pass. Inte tungt att köra deadlift och cleans på 20 kg, men flåsigt att hålla på så länge och själv. 
 
Sedan mötte vi upp gänget på Partile Arena för att äta gott och hänga. Det va riktigt kul! Jag var i säng 01.30 efter en mycket lyckad kväll! Ett härligt härligt gäng alltså :) 
 
 

Tisdagen

Tisdagen är snart över. 
På tisdagar jobbar jag till 14.30. jag hämtar barnen och vi chillar hemma. Idag var det inte många knop. Lisa och jag somnade nästan i köksoffan tittandes på netflix barn. Plus att hon gjorde sönder ipadens front, tappade den i golvet. Tusenbitarsskärm nu. Vi pratade om det och det blev bra ändå. 
 
Flickorna har Showkul på tisdagar ( kör/dans/teater) och de tycker att det är så roligt! Jag kör ner dem och sedan kör jag hem och lagar mat, idag blev det kycklingben i ugn med färska champinjoner morot och paprika. Creme fraiche till. 
Sedan hämtar Gurra och jag åker till min kör på samma ställe som är mellan 18-20. Vanligtvis brukar jag gå lite tidigare från kören och träna 20-21 men jag har vilodag idag. 
Systeryster frågade om jag ville titta på hennes korpmatch ikväll på nya arenan vid oss- så jag åkte dit istället och kikade på en period. 
 
Så nu kom jag hem vid 21, ally hade inte somnat så jag fick ljuvligt älskligt gos. Hon älskar så mycket den tjejen . Jag känner mig så älskad som mamma av henne, helt otroligt vad hon visar detta! Underbart! 
 
Jag håller på att förbereda min frukost till imorgon, två koka ägg och två skivor fröbröd med ost på. 
Jag äter inte hemma på morgonen men jag äter vid 07 när jag kommer till jobbet. En frukt vid 10-tiden och lunch vid 12 tiden... sedan inget egentligen innan middag vid 17-18 beroende på hur jag jobbat, och oftast 2-3 ägg när jag tränat på kvällen. Det går åt ägg här hemma! 
Jag har skippat kvarg ... är inte alls lika svullen i magen längre. Magen är starkare, jag är mycket bättre i att inte äta dåligt. Faller inte tillbaka i sockervanor längre och det är jätteskönt! 
 
Imorgon jobb 7-15.30. Hämta barnen, göra korvstroganoff, träna 18-19, läxa med Ally ( resterande matteläxa, vi gjorde hälften itisdags. Vi brukar dela upp den ) 

Måndagsträning

Idag var jag inte på G. Förklaring kommer. I vår Box finns ingen luft. När man kommer in slås man mot en vägg av svett, unken doft.
Jag blev trött direkt! Såg även på passet före att det var ett långt flås-pass idag.

TEKNIK:
- MU, teknik. Om man behärskade det fick man öva teknik.
- HANTELRODD. 5/5 reps, 4 set. Min vänstra arm är svagare än höger. Jag ökade ändå vikten idag till 20 kg/hantel. Segt på vänster men det gick!

FLÅS:
Stationsträning i 36 minuter, ingen vila. 3 min på varje station och direkt vidare till nästa. 3 varv.
1. 2 MU ( muscle up) resten av tiden roddmaskin.
2. 2 L-pullups, resten av tiden ski-erg
3. 2 CTB ( chest to bar) resten av tiden assault bike
4. 2 pullups , resten av tiden shuttle run.

Jag skalade CTB med två lättare gummiband ihop, resten skalade jag pullups och varierade med två olika gummiband. Jag fixar med svart gummiband vilket hos oss är det näst minsta, alltså näst jobbigast. Skalade man skulle vi göra 4 st istället för 2 st. Vi skulle även ligga över ett visst antal siffror på assault bike och rodd och vår coach hängde över våra axlar - det va s.å jobbigt!

Men jag blev så trött, mycket kondition idag och ingen vila, mycket mjölksyra i armar och ben och jag blev sur på mig själv att jag blev så trött!
Sista varvet va inte kul.

Men nu blir det vilodag imorgon!


RSS 2.0