valborg och cortege

Så blev det så att jag drog ner med flickorna för att titta på chalmersstudenterna årliga cortege. Vi mötte upp Thomas med kompisar och tant Linn kom senare efter jobbet. Vännerna var trevliga- men jag gillar inte när andra föräldrar "lägger sig i" mina barn. Ex så höll Thomas Lisa och jag går med Ally och vagnen. Så tar pappan upp en filt och virar om Lisa eftersom han tycker att "hon ser lite kall ut" . Jaha. Kände mig som världens dummaste mamma.

Jag kanske tar det på fel sätt.

Sen när vi placerat oss hade Lisa äntligen somnat och jag var tvungen att byta på Ally som hela tiden sa att det gör ont i hennes rumpa. Hon hade inte sagt att hon bajsat. Så kampen börjar. Ally skriker och gråter och vrider sig i gräset och kniper ihop skinkorna så att jag inte kommer åt att torka. Jag känner mig åter igen dum inför föräldrarna när jag måste vara så hårdhänt. När dom inte vet hur det ligger till. Folk tittar och Lisa vaknar. Jag får inte ens bort hälften utan smetar idomin över allt det rödfrätta.

Sen försvann min låga. Jag orkade inte mer.

Men hon älskade cortegen, hon satt på trottoarkantan och tittar på nästan hela paraden! Sen var hon otroligt duktig på vagnen och i väntan på bussen. Väl hemma hade hon bajsat igen och jag torkade och höll bort hennes ben med mina ben medan Gary höll hennes händer. Jises att det ska behöva va såhär. Röd som en kräfta i rumpan. Tack för bepanthen!

Imorgon är det 1a maj och vi ska klippa häcken. Sen får vi en liten hyresgäst för en månad framåt- eller 1,5 kan man säga :)

Nu är klockan mycket och jag är apatrött.


RSS 2.0