Marsvinspremiär

Så var det då dags. Att uppliva löftet som farmor och Gurra ( obs jag var inte med då ) gav flickorna om att köpa marsvin efter thailand :) 
 
Och vem får upfylla löftet vad gäller att leta, surfa, köpa, skaffa, pruta? Yours truly. 
 
Så en bur köpte ju i vintras och nu har vi då kommit fram till " efter thailand". Vi kom fram till  "efter thailand" i lördags kväll tror jag... så nu gick det inte att vänta mer :) 
 
Jag brukar vara en sådan som surfar och letar och hittar nätsidor som säljer saker och ting betydligt billigare än i affär. Men så kan man hamna i ett stadie som heter " jag orkar inte bry mig- men jag vet att jag nu blir skinnad". Så idag köpte vi allt till marsvinen i djuraffären. Hus, flaskor, skålar, tunnel. Till flickornas glädje. Till och med nagelsax köpte vi. Och små porslinskålar för 79 kr styck!! Woj woj.  Och försäljaren som sa " att det är bäst att ha två av ALLT, vattenskålar, matskålar allt.  Och jag blir den lättlurade kunden som köper två av allt. Ha ha. 
 
Och hö och spån kostade 149kr påsen där och det ska nu bli intressant att se hur länge det räcker. DVS kommer jag behöva punga ut 600 kr varje månad på hö och spån? Omfördela månadsutgifterna isåfall- he he mindre barnkläder, mer hö. Kuuul......
 
Jag har också kontakt med flera uppfödare, verkar som att bäst för oss är att ta två lite äldre marsvin eller en ung och en äldre eftersom vi inte haft marsvin innan. Tar vi två bebisar kan det blir bråk och annat och jag vill ha enklast möjliga. 
 
Så- det kan bli snabb affär kanske! Marsvin nästa vecka? Marsvin till helgen? Spännande hursom. Sen får vi se om någon kan komma och hälsa på oss för det verkar som att alla. alla. är allergiska. 

 

 

RSS 2.0